Gyorsmenü és oldaltérkép
Oktatás

Tájékoztató a tavaszi előrehozott érettségi vizsgákról

Előrehozott érettségit 10. és 11. évfolyamos tanulók tehetnek idegen nyelvekből illetve informatikából.

Az idegen nyelvek esetén osztályozóvizsgát kell tenni. 10. évfolyamosok a 10., 11. és 12. évfolyam anyagából, 11. évfolyamosoknak a 11. és 12. évfolyam anyagából.

FIGYELEM! Az osztályozó vizsga eredménye egyúttal az adott tárgy év végi jegye is, amely nem javítható a későbbiekben. (A felvételi eljárásban is ez alapján számítanak belőle pontszámot.)

Jelentkezés az osztályozóvizsgákra: 2019. április 3-ig. A jelentkezési lap letölthető ezen lap aljáról a Letöltések közül. A kitöltött jelentkezési lapot a Titkárságon kérjük leadni. Az osztályozóvizsgák időpontja: 2019. április 8-10.
Informatikából nem szükséges osztályozóvizsgát tenni.

Az érettségire való jelentkezés határideje: 2019. február 15. (Az adatok ellenőrzése miatt kérjük, hogy ennél hamarabb adja le mindenki a jelentkezési lapot.)

Jelentkezési lapot a Titkárságon lehet kérni és ugyanott leadni. Aki már korábban tett előrehozott érettségit, az annak eredményéről kapott törzslapot is le kell adnia. Ha valaki pedagógiai szakszolgálattól kapott szakvélemény alapján kérelmet szeretne beadni a vizsgát illetően, akkor a kérelmet Salga Imre igazgatónak kell benyújtani a szakvéleménnyel együtt.

Aki sikeres előrehozott középszintű vizsgát tett, a tanulói jogviszony ideje alatt egy alkalommal szintemelő vizsgát tehet, de az emelt szinten letett vizsga eredményét (kivéve az elégtelent) csak az érettségi bizonyítvány megszerzése után lehet javítani.

Az érettségi írásbelik időpontjai az oktatas.hu honlapon megtalálhatók. Az emelt szintű szóbelik 2019. június 5-13., a középszintű szóbelik 2019. június 17-28. között lesznek. A jelentkezéskor mindenki vegye figyelembe, hogy e napok bármelyikén vizsgázhat! Az emelt szintű szóbelik pontos időpontját az Oktatási Hivatal jelöli ki. Amint megtudjuk, jelezzük az érintetteknek. A középszintű vizsgabizottságok beosztását szintén közzétesszük a jelentkezések lezárása után.

Sikeres érettségit kívánunk minden jelentkezőnek!
Jelenleg még nincsenek készen a dokumentumok.