Gyorsmenü és oldaltérkép
Kollégium

Év eleji teendők

A kollégiumi tanév 2018. szeptember 2-án (vasárnap) kezdődik, a növendékeinket 8 órától tudjuk fogadni a kollégiumban. Ezen a napon 17.00 órakor tartjuk a kollégiumi klubban a tájékoztató szülői értekezletet, amelyen a megjelenés nem kötelező. Az kollégiumi tanévnyitó és az új kollégisták ünnepélyes fogadalomtétele 2018. szeptember 3-án (hétfő) lesz a gimnázium épületének második emeletén található színházteremben 19 órakor.

A 9. évfolyamos kollégisták szüleinek tájékoztatása céljából közöljük, hogy a hazautazós hétvégéken a kollégiumot pénteken 16 óráig kell elhagyni, és vasárnap 16 órától lehet visszaérkezni a tanulóknak a kollégiumba.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a beköltözés, illetve a tanulók beköltöztetése szempontjából a hétvége sokkal ideálisabb a hétköznapoknál. Hétvégén sokkal könnyebb parkolóhelyet találni a belvárosban, továbbá ingyenes a parkolás is.

A 2018/2019-es tanév első hónapjának hétvégi ügyeleti rendje

A tanév első félévének teljes programját szeptemberben küldjük el tanulóinkkal.

2018. szeptember 2-án (vasárnap) 8 órától folyamatos beköltözés a kollégiumba.

2018. szeptember 3-án (hétfő) 8 órakor gimnáziumi tanévnyitó (első tanítási nap).

2018. szeptember 8-9-én (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva tart.

2018. szeptember 15-16. (szombat-vasárnap) kollégiumi ügyeletet tartunk (a hétvégén nevelőtanári ügyeletet tartunk).

2018. szeptember 22-23. (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva tart.

2018. szeptember 29-30. (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva tart.

Hozzájárulás, nyilatkozatok, ágynemű és étkezés

Kollégiumi életünket az elmúlt tanévhez hasonlóan szeretnénk színesíteni programokkal, kirándulásokkal, színházlátogatásokkal, tematikus estekkel, szakkörökkel. Bizonyos kisebb javításokra és felújításokra is szükség lesz a következő időszakban. Fenntartónk, az ELTE anyagi támogatása évről évre csökken (ebben a naptári évben jelentősen csökkent), emiatt kérjük Önöket, legyenek szívesek ezzel a minimális összeggel hozzájárulni a kollégiumi költségvetéseinkhez. A 2018/2019-as tanév támogatásának teljes összege 15.000 Ft, amelyet 2018. szeptember 2-án (vasárnap) lehet befizetni az első emeleten a fiú kollégium nevelőtanári szobájában. A befizetésről igazolást adunk. A költségekről pontos nyilvántartást vezetünk, amelyet a 2016. szeptemberében megalakult kollégiumi szülői szervezet ellenőriz, de természetesen bárki betekinthet a pénztárkönyvbe.

Kérjük, hogy a postázott nyilatkozatokat (kollégista-tükör, kollégiumi irat, kollégista nyilatkozat) pontosan töltsék ki, az étkezési kedvezményt igazoló papírokat mellékeljék, és kérjük, az étkezési igényüket (reggeli, ebéd, vacsora) legyenek szívesek elküldeni a gazdasági ügyintézőnk, Kis Elemérné Éva részére e-mailben (kise@apaczai.elte.hu) legkésőbb 2018. augusztus 24-ig (péntek). Étkezési kedvezményt csak igazolás ellenében tudunk biztosítani! Az igazolásokat a beköltözéskor is van lehetőség leadni. Azok a szülők, akik rendezték már a papírokat, tekintsék tárgytalannak a fentieket. Ezenkívül kérünk még 2 darab igazolványképet, amelyeknek hátuljára írják rá a gyermekük nevét.

Saját ételhordó dobozt, bögrét, és evőeszközöket (szeptembertől kollégiumunk nem tud biztosítani evőeszközöket) feltétlenül hozzon magával minden kollégista. Ezenkívül lehetőség van behozni a kollégiumba például cserepes virágot, kedvenc képet, esetleg kis szőnyeget, stb., mindent, ami az otthon hangulatát kölcsönzi a növendékeink számára.

Kérjük Önöket, legyenek szívesek a gyermekük számára megfelelő tisztálkodószereket és ünnepi ruhát (fehér ing, blúz, nyakkendő, sötét szoknya, sötét ünneplő nadrág) is biztosítani. A kollégium – ha szükséges – biztosít a növendékeink számára ágyneműt, huzatot, párnát és paplant, a kollégium nehéz anyagi helyzetére hivatkozva kérjük, hogy akinek lehetősége van, hozzon magával otthonról saját ágyneműhuzatot.

A szeptember havi étkezést szeptember 2-án (vasárnap) 16 óráig lehet befizetni a gimnázium negyedik emeletén lévő gazdasági irodában Kis Elemérné Éva gazdasági ügyintézőnél. Előreláthatólag szeptember hónapra (20 munkanap) a 100%-os térítéssel háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) várható díja 21.600 Ft lesz személyenként. Azoknak a tanulóknak, akiknek van érvényes igazolása, vagy alanyi jogon jár, természetesen a jövőben is biztosítjuk az 50%-os (10.800 Ft) étkezési kedvezményt. A 9. évfolyamos növendékeink számára szeptember hónapra ideiglenesen mindhárom étkezést megrendeljük, abban az esetben, ha a szülők 2018. augusztus 24-ig nem nyilatkoznának másképp. Októbertől természetesen lehetőség van változtatásra.

Gólya vagy?