Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Gimnázium

Rácz Tibor

földrajz

  racz.tibor@apaczai.elte.hu
  461-4519
  411-6500/3361

Bemutatkozás

Első diplomámat 2001-ben az Eszterházy Károly Főiskola történelem tanári szakán szereztem. Majd ugyanitt egyetemi kiegészítő szakon végeztem 2003-ban.

Később a Budapesti Műszaki Egyetem Közoktatás vezetői szakán pedagógus szakvizsgát szereztem. Régi álmomat valósítottam meg azzal, hogy 2006 őszén folytattam a tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem bolognai rendszerű földrajz BSC szakán. Az Eszterházy Károly Főiskola kollégiumi nevelőtanári képzését 2009-ben fejeztem be. A Pécsi Tudományegyetem földrajz tanári szakán 2010-ben szereztem master földrajz tanári végzettséget

2006-ban szociális szakvizsgát is tettem gyermekvédelmi szakellátás témakörből.

2014-ben felnőtt oktatás keretében gyógy- és sportmasszőri OKJ-s bizonyítványt szereztem.

Több mint 25 éve dolgozom a pedagógus pályán. A pályám elejétől fogva fontosnak tartottam a szakmai fejlődést, a szaktárgyi tudás erősítését, a folyamatos önművelést, az új ismeretek megismerését. Több továbbképzésen is részt vettem, mint szupervízió, coaching, mediációs alapismeretek, agressziómentes (asszertív) kommunikáció, vezetői kommunikáció.

Törekedtem a munkámban arra, hogy egészséges értékrendű, szeretni tudó és elfogadó, az élet szépségeit megismerő és megélő, minőségi érzelmi emberi kapcsolatokra törekvő, önmaga és a társadalom számára is hasznos emberré váljanak a diákok.

2008. augusztusában megbízott kollégiumvezetőként kezdtem a vezetői tevékenységemet. Ezzel párhuzamosan fél státuszban maradtam utógondozóként a József Attila Gyermekotthonban.

2009-ben az ELTE nyílt kollégiumvezetői pályázatán indultam és öt évre megkaptam a vezetői kinevezésemet. Azóta a második öt éves vezetői ciklusomat töltöm.