Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Gimnázium

Sparingné Köves Ildikó

matematika vezetőtanár

  sparingne.koves.ildiko@apaczai.elte.hu
  ildi@apaczai.elte.hu
  411-6500/3349

Bemutatkozás

Az ELTE TTK matematika-fizika-ábrázoló geometria szakán végeztem 1980-ban.

1995 szeptemberétől vagyok az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium matematika vezetőtanára. Ez idő alatt több tagozatos osztályban, fakultációs csoportban és egyéb csoportokban tanítottam matematikát. Tanítványaimat igyekszem jól felkészíteni az egyetemi továbbtanulásra, illetve az alap érettségire. Minden évben tartok szakkört a matematika iránt mélyebben érdeklődőknek, illetve a versenyekre készülőknek.

Sok éve vagyok osztályfőnök, itt az Apáczaiban a jelenlegi 11.A osztály a negyedik osztályom, ez a harmadik A osztály, (matematika-fizika és komplex természettudományi csoportokkal) közben volt egy hat évfolyamos osztályom is.

Több éve vagyok az osztályfőnöki munkaközösség vezetője.

Sok továbbképzésen vettem részt, szinte minden évben voltam szakmai, vagy az osztályfőnöki munkával kapcsolatos továbbképzésen. Igyekszem figyelni az újdonságokra, órákon felhasználni az új módszereket, eszközöket.

A kétszintű érettségi bevezetése óta rendszeresen részt veszek az emelt szintű érettségi dolgozatok javításában, illetve szóbeliztetésben. Több éve végzek megbízással feladatokat az Oktatási Hivatalnak.

Szabad időmben szívesen utazok, imádok olvasni, színházba, hangversenyre járni. Próbálom ezek fontosságára a gyerekeket is tanítani…