Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Gimnázium

Kelemen-Kiss Ilona

matematika vezetőtanár
  12.A (osztályterem, órarend)

  kelemen.kiss.ilona@apaczai.elte.hu
  kki@apaczai.elte.hu
  411-6500/3349

Órarendem:

Segítünk Önnek! A cellákban megjelenik az osztály vagy csoport azonosítója, alatta pedig az óra helyszíne. A helyszín fölé mozgatva az egeret vagy rákoppintva további információkat kaphat a helyszínről. Az órarendek összehasonlítása céljából azokat meg tudja nyitni felugró kis ablakban, ha a linkre kattint az órarend alatt.

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
1.  
 
 
 
12.A mtM
12.A
 
 
12.A mt szakk
12.A
2.  
 
 
 
12.A mtM
12.A
 
 
12.A mtM
12.A
3. 12.A mtM
12.A
H4
 
 
 
 
 
12.A mtK
12.A
4. 12.A mtK
12.A
12.A mtM
12.A
 
 
 
 
 
 
5. 12.A mtK
12.A
12.A mtK
12.A
 
 
 
 
 
 
6. 12.A of
12.A
 
 
 
 
 
 
 
 
7.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bemutatkozás

Fizika tagozatos gimnazista Sárospatakon, matematika-fizika szakos egyetemi hallgató Debrecenben voltam.

Tanári pályámat Debrecenben kezdtem, majd 1989-től Békéscsabán tanítottam a Kemény Gábor Szakközépiskolában. 1995-től 2012-ig a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tantestületét erősítettem, ahol főképp matematikát tanítottam a gimnáziumi évfolyamokon, s emellett folyamatosan láttam el munkaközösség vezetői és osztályfőnöki feladatokat.

Az Apáczai gimnáziumba a 2012 őszén kerültem, ahol jelenleg osztályfőnökként, matematika tanárként, vezetőtanárként, mesterpedagógusként végzem feladataimat.

Érettségi vizsgákon rendszeresen kapok megbízást vizsgaelnöki, kérdező tanári, javítótanári, javításvezetői feladatokra. A tanítás mellett szaktanácsadói feladatokat és pedagógiai szakértői feladatokat végzek a POK, a Kormányhivatal, az OFI felkérésére.

A matematika tantárgy tanítása során elsődleges feladatomnak tartom, hogy tanítványaimmal megkedveltessem a számok izgalmas világát, bevezessem diákjaimat a természettudományok rejtelmeibe, valamint eszközt adjak kezükbe azok megismerésére.

Mindenekfölött az a cél vezérel, hogy diákjaim képesek legyenek problémákat felvetni, megfogalmazni és tudjanak akár többféle utat elsajátítani, majd bejárni a megoldás érdekében. Szeretném elérni, hogy a tanulók tudjanak kapcsolatot teremteni a különböző tudományterületek között, hogy tudjanak komplex egészként kezelni egy adódó problémát. Fontosnak tartom, hogy a diákok jól használható tudáshoz jussanak, ugyanakkor a rendszeres órai és otthoni feladatok elvégzése kapcsán fejlődjön problémalátásuk és önálló problémamegoldó készségük, és nevelje őket a matematika fegyelmezett és kitartó figyelemre, fegyelemre, lényeglátásra, kreativitásra.